TDD part 2

 1. По време на лекцията направиха забележка на Киро , че постоянно създава инстанция във всеки тест , вместо да направи setUp() (разбира се той го правеше нарочно :D) Сега аз ще обърна внимание на нещо друго. Тъй като навлизаме в ООП и писането на класове по някога е скучно , да не говорим когато трябва да тестваме всеки ред код от него с елементарни тестчета.До тук е добре , но защо трябва да build-ваме всеки път файла си веднъж щом добавим тест в него? Малко е досадно? - Супер, UNIX базираните системи имат комнда watch , която може да прави това вместо нас и ние можем да си пишем тестовете си и да ги проверяваме едновременно, как?

  watch [options(s)] command
  

  За нашите цели ще ни трябва

  watch -n 3 python3 tests.py
  

  Мисля , че вече разбирате за какво става въпрос , watch стартира командата , която и дадеш, по подразбиране го прави на всеки 2 секунди, в примера съм сложил да бъде на всеки 3 секунди.

  ако някой иска да погледне подгледне подробна информация за командата http://explainshell.com/ го намирам за супер сайтче ;)

  Ако сте на Windows ще ви препоръчам 2 неща.

  1.Крайно време е да минете на Линукс :D

  2.Разгледайте Cygwin , aко сте упорити и искате да сте на Windows

  Айде , хепи коудинг. И ако съм изтървал нещо моля да ме допълните :)

 2. Единствения недостатък на идеята ти е, че на всеки n секунди тестовете ще се пускат, без значение дали си написал нещо, дали си го save-нал, дали си отишъл за кафе преди час и половина и си осъзнал, че в момента има по-забавни за теб неща от писането на код.

  Съвет: помисли си какъв скрипт можеш да сглобиш с един прост while цикъл и inotifywait.

Трябва да сте влезли в системата, за да може да отговаряте на теми.