Решение на Изберете си проект от Янислав Василев

Обратно към всички решения

Към профила на Янислав Василев

Код

""" Идеята ми е да направя десктоп приложение. Преди да разкажа какво ще прави ще кажа от къде ми дойде идеята. Съдия по волейбол от известно време и начина по който раздават нарядите е безумен спам по имейлите независимо дали имаш назначение или не. Та , идеята ми е да направя такова приложение за този , който дава назначенията като то ще изпраща имейл само на тези , който имат наряд и да изкарва статистика накрая на всеки сезон(или когато бъде поискана) (статистиката допълнително ще я доизмисля). """

История (1 версия и 4 коментара)

Янислав обнови решението на 26.04.2015 23:10 (преди около 5 години)

+""" Идеята ми е да направя десктоп приложение. Преди да разкажа какво ще прави ще кажа от къде ми дойде идеята. Съдия по волейбол от известно време и начина по който раздават нарядите е безумен спам по имейлите независимо дали имаш назначение или не. Та , идеята ми е да направя такова приложение за този , който дава назначенията като то ще изпраща имейл само на тези , който имат наряд и да изкарва статистика накрая на всеки сезон(или когато бъде поискана) (статистиката допълнително ще я доизмисля). """

Честно казаон не съм сигурен, че разбирам за какво става дума. Може ли да разясниш малко повече какво си представяш да имаш като готов проект на края? Сървър, който нарежда график и desktop клиенти, които дават достъп до някаква негова функционалност?

Ами по-скоро десктоп приложение ? Не мисля , че мога да направя това, което ти казваш ако ми обясните как ще бъде СУПЕР яко , защото е по-готино от това , което аз мисля. Иначе идеята ми беше този супер юзър , който раздава нарядите за съдийте да го има това приложение и по-лесно да се случва всичко. От това приложение ще се пращат имейли САМО на хората , който имат всъщност наряд(край на безумния спам) и ще се вижда, кой кога е свободен(край на безумното звънене по телефона,за да разбреш дали някой е свободен.

Така или иначе не е добра идея да пращаш мейли директно от клиентската машина.

Може да направиш един малък прост сървър, който като за начало да получава информацията за графика от декстоп приложението и да я пази, така че да може от различни машини да се вижда актуална информация във всеки момент.

След като подкараш това може да помислиш за схема, по която да генерираш применре график на сървъра, който след това през прилложението да се удобрява или евентуално да се променя преди записване.