Решение на Изберете си проект от Ивелина Христова

Обратно към всички решения

Към профила на Ивелина Христова

Код

#Идея за проект:
#Създаване на уеб система с Django за извличане на точна #информация относно здравословно хранене. Системата ще да дава #информация за Продукти, Витамини, Минерали, Е-та, Хранителни #режими и Спортни режими, като всички обекти ще са взаимно #свързани, за да може да се дава възможно най-точна информация #на потребителя.
#Системата ще предоставя REST API, което може да се ползва от #други уеб системи/приложения.
#Функционалности:
#- Извличане на информация по различен филтър (пр: Листване на #продукти, които имат Витамин C мин. 30 милиграма и калории #максимум 50 на 100 гр съдържание; пр2: Изброяване на продукти, #които можем да употребяваме при спазване на НВД)
#- Създаване на продукт/витамини/минерали/Е-та/Хранителни #режими/Спортни режими
#-Предоставяне на REST API за извличане на информация.

История (1 версия и 3 коментара)

Ивелина обнови решението на 26.04.2015 21:10 (преди около 5 години)

+#Идея за проект:
+
+#Създаване на уеб система с Django за извличане на точна #информация относно здравословно хранене. Системата ще да дава #информация за Продукти, Витамини, Минерали, Е-та, Хранителни #режими и Спортни режими, като всички обекти ще са взаимно #свързани, за да може да се дава възможно най-точна информация #на потребителя.
+#Системата ще предоставя REST API, което може да се ползва от #други уеб системи/приложения.
+#Функционалности:
+#- Извличане на информация по различен филтър (пр: Листване на #продукти, които имат Витамин C мин. 30 милиграма и калории #максимум 50 на 100 гр съдържание; пр2: Изброяване на продукти, #които можем да употребяваме при спазване на НВД)
+#- Създаване на продукт/витамини/минерали/Е-та/Хранителни #режими/Спортни режими
+#-Предоставяне на REST API за извличане на информация.

Исках да използвам Django за проекта, тъй като ми се иска да разуча този framework и би било добре да направя 2 в 1 (да го разуча и да си направя проекта за курса). Мислех да включа и профилиране, но не знаем дали няма да стане прекалено голям проекта (не съм работила с Джанго и не знам дали описаните функционалности стават за 2 часа или 2 дена). Ако проблема е, че има малко функционалности мога да го разшира. Предполагам, че проблема не е това, че съм избрала Django, тъй като говорих с Евгени и доколкото разбрах няма проблем с това.