Решение на Изберете си проект от Любослава Димитрова

Обратно към всички решения

Към профила на Любослава Димитрова

Код

""" Уеб приложение, даващо информация за даден продукт (име, компания производител, описание на продукта, състав)
Приложението ще е написано на DJango, за база от данни ще използвам sqlite3 (или евентуално postgresql, тъй като за такова приложение ще са нужни повече ресурси, но като за начало sqlite3 мисля, че ще покрива минимума) и поддържа следните функционалности:
- регистрация
- влизане в системата - чрез съществуващ акаунт, създаден при регистрация чрез сайта, или чрез социална мрежа (Facebook, Twitter, G+)
- търсене на информация за продукт - функционалността е разделена на две поднива - търсене по баркод и търсене по име на продукта
- търсене на информация за съставка - въвежда се името на съставката и се търси информация за нея в базата от данни
- търсене на информация за компания
- разглеждане на информация за продукт/съставка/компания - при извършено търсене и намиране на запис в базата от данни, отговарящ на заявката, на потребителя се показва подробна информация за търсения продукт/съставка/компания. Ако търсим информация за продукт, то при наличност в базата данни се показва име на продукта, компанията производител, кратко описание и състав. Всяки компонент от състава е оцветен в различен цвят, в зависимост от това дали ефектът му върху организма е негативен, положителен или неутрален, а също така опционално може да се покаже и повече информация за съставката. Същото важи и за разглеждане на компания - показва се име, родителски компании, описание, добри/лоши практики, потребителски рейтинг.
- добавяне на продукт/компания в Любими/Avoid List - потребителят има възможността да добави дадения продукт/компания в списък от любими продукти или списък с продукти, които трябва да се избягват.
- добавяне на продукт/компания/съставка - ако търсеният продукт, компания, съставка не присъства в базата от данни, на потребителя се предоставя възможност да contribute-не към работата на екипа, като изпрати информация за продукта/компанията/съставката - име, баркод или друга информация.
- излизане от системата
Идеята на приложението е да помага на отговорния потребител да намира лесно и бързо информация за продуктите и компаниите, които го интересуват. Така ще знаем какво има в любимите ни сникърси и откъде идват. :))
"""

История (1 версия и 3 коментара)

Любослава обнови решението на 26.04.2015 13:21 (преди около 5 години)

+""" Уеб приложение, даващо информация за даден продукт (име, компания производител, описание на продукта, състав)
+
+Приложението ще е написано на DJango, за база от данни ще използвам sqlite3 (или евентуално postgresql, тъй като за такова приложение ще са нужни повече ресурси, но като за начало sqlite3 мисля, че ще покрива минимума) и поддържа следните функционалности:
+
+- регистрация
+- влизане в системата - чрез съществуващ акаунт, създаден при регистрация чрез сайта, или чрез социална мрежа (Facebook, Twitter, G+)
+- търсене на информация за продукт - функционалността е разделена на две поднива - търсене по баркод и търсене по име на продукта
+- търсене на информация за съставка - въвежда се името на съставката и се търси информация за нея в базата от данни
+- търсене на информация за компания
+- разглеждане на информация за продукт/съставка/компания - при извършено търсене и намиране на запис в базата от данни, отговарящ на заявката, на потребителя се показва подробна информация за търсения продукт/съставка/компания. Ако търсим информация за продукт, то при наличност в базата данни се показва име на продукта, компанията производител, кратко описание и състав. Всяки компонент от състава е оцветен в различен цвят, в зависимост от това дали ефектът му върху организма е негативен, положителен или неутрален, а също така опционално може да се покаже и повече информация за съставката. Същото важи и за разглеждане на компания - показва се име, родителски компании, описание, добри/лоши практики, потребителски рейтинг.
+- добавяне на продукт/компания в Любими/Avoid List - потребителят има възможността да добави дадения продукт/компания в списък от любими продукти или списък с продукти, които трябва да се избягват.
+- добавяне на продукт/компания/съставка - ако търсеният продукт, компания, съставка не присъства в базата от данни, на потребителя се предоставя възможност да contribute-не към работата на екипа, като изпрати информация за продукта/компанията/съставката - име, баркод или друга информация.
+- излизане от системата
+
+Идеята на приложението е да помага на отговорния потребител да намира лесно и бързо информация за продуктите и компаниите, които го интересуват. Така ще знаем какво има в любимите ни сникърси и откъде идват. :))
+"""