Решение на Изберете си проект от Людмил Делчев

Обратно към всички решения

Към профила на Людмил Делчев

Код

"""Мисля да направя Desktop приложение - търсачка за електрнни книги. По въведени име на книга и автор приложението ще претърсва сайтове като http://chitanka.info/, http://bookzz.org/, http://it-ebooks.info/. Като резултат потребителя или ще получава линкове за директно сваляне на книгата, или приложението директно ще сваля електронните книги във въведена от потребителя директория. Така ще се спести дългото и досадно ровене из многобройните уеб страници. Приложението ще разполага с набор от default-ни сайтове, в които ще търси. Иска ми се да има опция за въвеждане на допълнителни странци за търсене от потребителя, но не знам дали ще успя да да я реализирам, тъй като всяка страница е специфична.
За изпълнението на функционалността на проекта най-вероятно ще изпозлвам библиотеките urllib, Mechanize и BeautifulSoup. Идеята ми е приложението да вкарва въведените от потребителя данни в търсачката на всеки един от сайтовете и след това да обработва получената информация.
Мисля да направя GUI към приложението. Не съм се спрял на конкретна библиотека, но може би ще използвам wxPython или PyQt.
Очаквам вашето мнение, препоръки и забележки относно идеята ми.
Поздрави,
Л. Делчев
"""

История (1 версия и 1 коментар)

Людмил обнови решението на 26.04.2015 12:45 (преди около 5 години)

+"""Мисля да направя Desktop приложение - търсачка за електрнни книги. По въведени име на книга и автор приложението ще претърсва сайтове като http://chitanka.info/, http://bookzz.org/, http://it-ebooks.info/. Като резултат потребителя или ще получава линкове за директно сваляне на книгата, или приложението директно ще сваля електронните книги във въведена от потребителя директория. Така ще се спести дългото и досадно ровене из многобройните уеб страници. Приложението ще разполага с набор от default-ни сайтове, в които ще търси. Иска ми се да има опция за въвеждане на допълнителни странци за търсене от потребителя, но не знам дали ще успя да да я реализирам, тъй като всяка страница е специфична.
+
+За изпълнението на функционалността на проекта най-вероятно ще изпозлвам библиотеките urllib, Mechanize и BeautifulSoup. Идеята ми е приложението да вкарва въведените от потребителя данни в търсачката на всеки един от сайтовете и след това да обработва получената информация.
+
+Мисля да направя GUI към приложението. Не съм се спрял на конкретна библиотека, но може би ще използвам wxPython или PyQt.
+
+Очаквам вашето мнение, препоръки и забележки относно идеята ми.
+
+Поздрави,
+Л. Делчев
+"""