Решение на Изберете си проект от Николай Велков

Обратно към всички решения

Към профила на Николай Велков

Код

'''
Привет,
имам няколко идеи за проект. Някои от тях изглеждат лесни за реализиране, други не чак толкова и затова ги споделям с вас и трите. Би било хубаво, ако ми кажете кои от тях стават.
1) Първата ми идея е да направя нещо като organizer (диспечер). Приложението трябва да дава възможност на потребителя да си състави график, todo лист, за седмица или месец напред. Приложението трябва да го държи в течение за задачите, които трябва да бъдат свършени и да го известява, когато изостава с графика. Основната идея е да бъде десктоп приложение, в този случай под потребител разбирам човекът, който използва компютъра. Опционално мога да го разширя като го направя за повече потребители (което ме насочва към уеб). Други функционалности, които мога да добавя, включват - графичен интерфейс, notification иконка и alert балончета.
Но понеже тази идея изглежда прекалено лесна за реализиране, ще предложа и друга.
2) Втората идея е браузът плъгин, които позволява на потребителя да го изхвърля от уеб страница, ако прекарва прекалено много време в даден сайт или пък ако търси съдържание, неподходящо за него. Например да речем, че искам да се оттърва от пристрастеността ми към фацебоок. Тогава задавам на плъгина domain-a на този сайт и време след което искам да ме изхвърля от него и очавам всеки път, когато го просроча страницата да се затваря автоматично. Бих искал да мога да го накарам направо да ме изхвърля от браузъра, всеки път когато се опитам да търся предварително зададени думи. Но не искам идеята да стига само до тук. Бих искал също да реализирам и автоматично добавяне на такива думи. Автоматично добавени би следвало да са такива думи, чието търсене винаги или почти винаги води до резултат от търсене на предварително зададените думи или пък до предварително зададени сайтове. Като цяло тази идея най-много ми допада, но нямам представа как да я реализирам. Би било хубаво ако споделите нещо.
3) Все пак имам и трета идея, ако никоя от предишните две не става или не сработи. Предполагам не е много трудно да направя някоя игричка с GUI. Представям си нещо като cube-crash. http://www.mindjolt.com/cube-crash.html
Поздрави,
Николай
'''

История (1 версия и 1 коментар)

Николай обнови решението на 25.04.2015 20:30 (преди около 5 години)

+'''
+Привет,
+
+имам няколко идеи за проект. Някои от тях изглеждат лесни за реализиране, други не чак толкова и затова ги споделям с вас и трите. Би било хубаво, ако ми кажете кои от тях стават.
+
+1) Първата ми идея е да направя нещо като organizer (диспечер). Приложението трябва да дава възможност на потребителя да си състави график, todo лист, за седмица или месец напред. Приложението трябва да го държи в течение за задачите, които трябва да бъдат свършени и да го известява, когато изостава с графика. Основната идея е да бъде десктоп приложение, в този случай под потребител разбирам човекът, който използва компютъра. Опционално мога да го разширя като го направя за повече потребители (което ме насочва към уеб). Други функционалности, които мога да добавя, включват - графичен интерфейс, notification иконка и alert балончета.
+Но понеже тази идея изглежда прекалено лесна за реализиране, ще предложа и друга.
+
+2) Втората идея е браузът плъгин, които позволява на потребителя да го изхвърля от уеб страница, ако прекарва прекалено много време в даден сайт или пък ако търси съдържание, неподходящо за него. Например да речем, че искам да се оттърва от пристрастеността ми към фацебоок. Тогава задавам на плъгина domain-a на този сайт и време след което искам да ме изхвърля от него и очавам всеки път, когато го просроча страницата да се затваря автоматично. Бих искал да мога да го накарам направо да ме изхвърля от браузъра, всеки път когато се опитам да търся предварително зададени думи. Но не искам идеята да стига само до тук. Бих искал също да реализирам и автоматично добавяне на такива думи. Автоматично добавени би следвало да са такива думи, чието търсене винаги или почти винаги води до резултат от търсене на предварително зададените думи или пък до предварително зададени сайтове. Като цяло тази идея най-много ми допада, но нямам представа как да я реализирам. Би било хубаво ако споделите нещо.
+
+3) Все пак имам и трета идея, ако никоя от предишните две не става или не сработи. Предполагам не е много трудно да направя някоя игричка с GUI. Представям си нещо като cube-crash. http://www.mindjolt.com/cube-crash.html
+
+Поздрави,
+Николай
+'''

Първата идея ми се струва най-интересна. Предвид, че си писал, че GUI-то е опционално, предполагам идеята ти е нещо подобно на taskwarrior?

Ако го направиш така, че да е OS agnostic би било доста яко.

Как си го представяш архитектурно? Един long running процес, който по някакъв начин нотифицира за настъпващи събития?

Дай малко разяснения как точно си представяш да работи и започвай да копаеш по него.