Решение на Изберете си проект от Станислав Венков

Обратно към всички решения

Към профила на Станислав Венков

Код

"""
Здравейте,
След дълго размишляване най-накрая реших какъв проект искам да направя. Идеята ми е за мобилен интернет сайт(портал), в който потребителя да записва всяко свое плащане, в предварително дефинирани категории от него. Силата на това приложение ще бъде, в това, че при заявка от потребителя ще генерира репорти на база всички плащания. Репортите ще бъдат дневни, седмични, месечни или годишни. Също така може да бъдат както за всички категории плащания така и само за определени. Така потребителя ще може да проследи за какво харчи най-много и къде може да намали своите разходи. Като бонус бих направил и генериране на PDF документи съдържащи определен репорт. Тези документи ще се свалят директно на устройството на потребителя.
Основна функционалност:
1. 1, Вход/Регистрация
2. 2, Настройки:
a. – тип Content Management за категориите плащания
b. – редакция на профила
c. – на PDF документи (ако се наложи)
3. 3, Добавяне на плащане със съответната категория
4. 4, Генериране на репорт директно в приложението по предварително зададени параметри
5. 5, Генериране и сваляне на репорт-а като PDF
За създаването на сайта ще използвам Django 1.8 или django-mobile (https://github.com/gregmuellegger/django-mobile). Вие кое бихте ми препоръчали? За базата данни бих използвал SQLite или MySQL. Мисля, че за целта SQLite е по-добрия избор. За генерирането на PDF, бих използвал (https://github.com/mstamy2/PyPDF2), ако не предложите нещо по-добро.
Закупил съм си домейн и хост на който ще качвам проекта (http://www.cashtracker.info/). Хранилището в GitHub e https://github.com/slavi104/cashtracker .
Благодаря за отделеното внимание!
Станислав Венков 61634
"""

История (1 версия и 1 коментар)

Станислав обнови решението на 23.04.2015 09:35 (преди около 5 години)

+"""
+
+
+Здравейте,
+
+След дълго размишляване най-накрая реших какъв проект искам да направя. Идеята ми е за мобилен интернет сайт(портал), в който потребителя да записва всяко свое плащане, в предварително дефинирани категории от него. Силата на това приложение ще бъде, в това, че при заявка от потребителя ще генерира репорти на база всички плащания. Репортите ще бъдат дневни, седмични, месечни или годишни. Също така може да бъдат както за всички категории плащания така и само за определени. Така потребителя ще може да проследи за какво харчи най-много и къде може да намали своите разходи. Като бонус бих направил и генериране на PDF документи съдържащи определен репорт. Тези документи ще се свалят директно на устройството на потребителя.
+
+Основна функционалност:
+1. 1, Вход/Регистрация
+
+2. 2, Настройки:
+
+a. – тип Content Management за категориите плащания
+
+b. – редакция на профила
+
+c. – на PDF документи (ако се наложи)
+
+3. 3, Добавяне на плащане със съответната категория
+
+4. 4, Генериране на репорт директно в приложението по предварително зададени параметри
+
+5. 5, Генериране и сваляне на репорт-а като PDF
+
+
+За създаването на сайта ще използвам Django 1.8 или django-mobile (https://github.com/gregmuellegger/django-mobile). Вие кое бихте ми препоръчали? За базата данни бих използвал SQLite или MySQL. Мисля, че за целта SQLite е по-добрия избор. За генерирането на PDF, бих използвал (https://github.com/mstamy2/PyPDF2), ако не предложите нещо по-добро.
+Закупил съм си домейн и хост на който ще качвам проекта (http://www.cashtracker.info/). Хранилището в GitHub e https://github.com/slavi104/cashtracker .
+Благодаря за отделеното внимание!
+
+Станислав Венков 61634
+"""