Решение на Изберете си проект от Константин Димитров

Обратно към всички решения

Към профила на Константин Димитров

Код

"""
Моята идея за проект е на практика сайт-фотографско-портфолио.
В сайта ще има опцията всеки да си направи собствен акаунт, в който да качва свои снимки, да има страница за лични данни, и да може да прави текстови публикации. (почти Блог) Постовете и снимките ще имат коментари и рейтингова система. Ще бъде реализиран на Django 1.7.
Търся идеи за разширяване, в случай че това не е достатъчно обемно за проект :).
"""

История (1 версия и 3 коментара)

Константин обнови решението на 21.04.2015 11:33 (преди около 5 години)

+"""
+Моята идея за проект е на практика сайт-фотографско-портфолио.
+В сайта ще има опцията всеки да си направи собствен акаунт, в който да качва свои снимки, да има страница за лични данни, и да може да прави текстови публикации. (почти Блог) Постовете и снимките ще имат коментари и рейтингова система. Ще бъде реализиран на Django 1.7.
+Търся идеи за разширяване, в случай че това не е достатъчно обемно за проект :).
+
+"""

Факт, идеята трябва да се усложни малко:

Трябва да обърнеш повече внимание на снимките. За да ги покажеш на сайта, трябва да ги "намачкаш" малко. Не е ок да покажеш 300MB снимка в браузър. По-скоро sample, който да може да се свали. Също така за една снимка трябва да могат да се прикачват няколко файла: различни резолюции, RAW файла на тази снимка и т.н.

Тези снимки е логично да са групирани по албуми. Там ще трябва да поработиш над това как да се местят снимки в различни албуми. Една снимка е ок да бъде в N албума.

Би било добре всеки фотограф да избира кои снимки да се показват на неговия dashboard. Добър default е последните снимки, но е идейно да може да има няколко любими, които да са "pinned".

Албумите и снимките трябва да могат да бъдат тагвани (примерно: nature, portraits, animals, ...)

Ок :) С изключение на 'различни резолюции' всичко останало ще се постарая да имплементирам. Но за различните резолюции не разбирам какво се има предвид? Че потребителя може да качи няколко версии за един и същи кадър, или че може да бъде компресиран в няколко формата самия кадър?

Но за различните резолюции не разбирам какво се има предвид? Че потребителя може да качи няколко версии за един и същи кадър, или че може да бъде компресиран в няколко формата самия кадър?

Прав си, не съм го описал достатъчно ясно. Имах предвид фотографът да качи един и същи кадър в няколко различни резолюции.