Решение на Изберете си проект от Диана Генева

Обратно към всички решения

Към профила на Диана Генева

Код

""" Какъв е шансът да мога (да ми позволите) да пиша някакво тамагочи? Идеята ми е, освен обичайните функции, да има вътрешна игра в него, с която да се печелят парички. И да може всеки път да се запомня прогресът (т.е. при изключване да се сериализира). Като цяло искам да правя нещо с Qt. """

История (1 версия и 3 коментара)

Диана обнови решението на 18.04.2015 16:47 (преди около 5 години)

+""" Какъв е шансът да мога (да ми позволите) да пиша някакво тамагочи? Идеята ми е, освен обичайните функции, да има вътрешна игра в него, с която да се печелят парички. И да може всеки път да се запомня прогресът (т.е. при изключване да се сериализира). Като цяло искам да правя нещо с Qt. """

Добре, идеята е хубава. Но я развий още малко. Какво ще може да прави тамагочито? Каква ще е целта на играта, да си призная не помня какво се прави с тамагочитата. Трябваше просто да оцелеят за възможно най - дълго време?

Също, за такъв тип проекти държим на интерфейса. Трябва да е понятен и т.к. е тамагочи тряба да можеш да го дадеш на 10г. дете и то да се справи с него. Винаги трябва да му е ясно какво се случва с животното му и да когато иска да направи нещо да не се чуди прекалено дълго. Мисля, че ще се справим да емулираме малко дете докато те проверяваме :Д Те нямат много търпение да разучават как се дава храна.

Hunger meter:

  • meal, която се дава определен брой пъти. Ще се купува с пари от играта от магазин.

  • snack - без ограничение.

Ако тамагочио стане прекалено тежко и не спортува, умира.

Happy meter:

  • Забавление - mini game - snake. (муахаха?) Освен попълване на хепинес метъра, тамагочито олеква, а играта носи пари. Намалява Cleanliness meter.

Clenliness meter:

  • Тамагочито ще може да се къпе.

Health meter:

  • От време на време ще се разболява и трябва да му се купи лекарство от магазина.

  • Ако не се почиства се разболява.

Целта на играта е..ъъъ да оживее?

Да кажем нещо подобно.